Drs. L.M. Schermers, GZ-psycholoog BIG 79049134125 - Doornveldlaan 8  - 3941 BK Doorn - Tel: 06-49343585 - lucieschermers@2ctpsychologen.nl

EMDR is een behandelmethode die ik regelmatig tijdens mijn behandelingen gebruik.
Soms is de EMDR het hoofdbestanddeel van de therapie, bijvoorbeeld als iemand zich aanmeldt met stressklachten die zijn ontstaan nadat iemand een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt.
Vaak is er dan sprake van een PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis).
EMDR gebruik ik tevens als een onderdeel van een behandeling, bijvoorbeeld bij fobische klachten, maar ook voor behandelingen gericht op persoonlijkheidsproblemen; met behulp van EMDR probeer ik dan terug te gaan naar de oorsprong van diepgewortelde belemmerende overtuigingen die iemand over zichzelf heeft en waardoor hij steeds weer vast loopt in zijn leven. Hierbij kun je denken aan uitspraken over jezelf, zoals “ik ben een mislukkeling” of “ik ben niet de moeite waard”. EMDR blijkt een goed hulpmiddel te zijn bij het opruimen van deze belemmerende overtuigingen.

EMDR is een therapie die nog erg in ontwikkeling is. Middels bijscholing en intervisie met collega's probeer ik mezelf steeds verder te bekwamen in deze behandelwijze. Ik ben aangesloten als practitionar bij de Vereniging EMDR Nederland.

Meer informatie over EMDR vindt u op www.emdr.nl
Hier kunt u diverse brochures downloaden en een filmpje zien van een EMDR therapie.